(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Dort s jahodovým krémem
Potřebné ingredience
Korpus do dortové formy,dle vlastního receptu na piškot.výška cca 1,5-2cm. Krém: 6 plátků želatiny 300g jahod 400g čerstvého krémového sýra 125g kysané smetany 4 lžíce cukru kůra a štáva z 1.citronu 250ml. smetany ke šlehání Poleva: 1.balíček červené želatiny nebo čokol.poleva
Postup přípravy
Zelatinu dáme nabobtnat do studené vody. Jahody rozmixujeme a smícháme s krémovým sýrem,zakysanou smetanou,cukrem,citronovou kůrou a štávou.
Při mírné teplotě rozpustíme v nádobě mokrou želatinu a tenkými pramínky ji vmícháváme do krému. Chladíme asi 30 minut. Jakmile krémn začne želírovat,přimícháme do něj do tuha nušlehanou smetanu.
Krém naneseme na piškotový plát a chladíme cca 3.hodiny.
Rozpustíme polevu a necháme jí vychladnout a krém zalijeme. Chladíme další 2.hodiny. Dort uvolníme z formy a případně zdobíme jahodami.
Výborný - Přeji dobrou chut
Při mírné teplotě rozpustíme v nádobě mokrou želatinu a tenkými pramínky ji vmícháváme do krému. Chladíme asi 30 minut. Jakmile krémn začne želírovat,přimícháme do něj do tuha nušlehanou smetanu.
Krém naneseme na piškotový plát a chladíme cca 3.hodiny.
Rozpustíme polevu a necháme jí vychladnout a krém zalijeme. Chladíme další 2.hodiny. Dort uvolníme z formy a případně zdobíme jahodami.
Výborný - Přeji dobrou chut
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
4. 5. 2010, 10:40